Organska hrana predstavlja namirnice proizvedene po ekološkim principima, uz poštovanje zakona prirode i osnovnog postulata – zdravlja ljudi. Da bi hrana proizvedena u takvim uslovima zaista bila zdrava, ona mora biti uzgojena na zdravom zemljištu i ekološki ispravnim uslovima, proizvodnja organske hrane bavi se i očuvanjem prirode.
Organski proizvodi razlikuju se od uobičajeno proizvedenih, prije svega po intenzivnijem ukusu i mirisu, ali i po smanjenom sadržaju zagađivača (pesticidi i teški metali) i potencijalnih kancerogenih nitrata, te potpunom nedostatku aditiva, konzervansa, emulgatora, vjestackih boja i aroma, antibiotika, hormona, lijekova i GMO.
Vrijednost organske hrane je u povećanoj biološkoj i nutritivnoj vrijednosti, koja se ogleda kroz povećan sadržaj vitamina, minerala (kalcijum, magnezijum, gvozdje), omega 3 masnih kiselina i antioksidansa, te povećanom sadržaju bjelančevina u pojedinim namirnicama. Organski proizvodi imaju davno zaboravljeni miris i ukus, koji su imale namirnice, koje smo jeli kada smo bili djeca.
Proizvodnja organske hrane na otvorenom – tradicionalan način, korovi se ručno uklanjaju, zaštita je biljna…
Zmeljište nikada nije tretirano hemijom, a uz najzastupljenije krompir, kupus, heljdu, jecam, dobro uspijevaju i šargarepa, luk, cvekla, celer, karfiol, brokula, kelj, salate, grašak, peršun, tikvice, boranija, itd… Ovako proizvedene namirnice posebno se preporučuju ljudima narušenog zdravlja, sportistima, studentima, djeci, zdravoj ishrani…Proizvode je moguće i dostaviti u Nikšic, Kotor, Cetinje, Budvu, Podgoricu, Bar…Za rezervaciju, nabavku, ili saradnju koristite našu kontakt adresu…
Ostavite odgovor